header

Локација школе

Матична школа се налази у центру приградског насеља Липнички Шор, шест километара удаљеног од Лознице, са десне стране магистралног пута Лозница-Шабац. На истом путу... Више>>

Развој школе

Основна школа у Липничком Шору отворена је у јесен 1944. године. Све до отварања школе ученици са нашег подручја похађали су школу у околним селима ...Више>>

Друга шанса

Свако савремено друштво суочава се са великом одговорношћу да становништву омогући да кроз образовање развије личне, професионалне и социјалне компетенције које су... Више>>
Да ли сте знали да је играње билијара савршена антистрес терапија?
Постајете разборитији и сталоженији!
Током криза на послу можете постати разумнији ако играте билијар. Будући даћете се концентрисати на игру, добро ћете размишљати. Смирено деловање је оно о чему вас учи ова игра и заиста ћете бенефите осетити одмах.
Наоштрите ум
Док играте билијар неопходни су вам неки ментални математички прорачуни и процене, као што су основна физика и геометрија. У исто време ћете добро ускладити координацију руку и очију. Ако желите да имате оштрији ум, уз повећање координације ваших очију и руку, за билијарским столом ћете примењивати много калкулација, што ће знатно поспешити ваша размишљања.
Билијар помаже у фокусирању
Играње билијара захтева велику концентрацију и фокус. Ваша способност да се усредсредите на задати циљ је битна за постизање среће и постизање циљева. У билијару , играчи морају да се фокусирају на своје мете, угао сопственог тела и угао под којим ће се бела кугла померити када погоди циљану куглу.
Омогућава истезање и равнотежу
Играње билијара захтева много више истезања него што то особа уобичајено чини. Потребно је да се играчи савијају преко стола да би дошли до жељене кугле, а жељени угао захтева од играча да буде умерено флексибилан, посебно у сложеним потезима. Билијар такође побољшава равнотежу, јер игра захтева да стојите на једној нози у одређено време, подстичући стабилност.
Помаже у изградњи контроле
Истраживања су показала да појединци који се баве спортовима као што је билијар немају панику усред неке кризе. Разборитост оних који играју игре концентрације, каква је билијар, учи их да размишљају јасно и логично, омогућујући им да испитају најрелевантније чињенице и детаље охрабрени да се упусте у акцију без икакве хистерије.
Наша школа, поред знања, својим ученицима увек пружа и много више. Разноврсне ваннаставне активности увек су пажљиво планиране и одабране тако да се наши ученици још више друже, науче, забаве и рекреирају, а од сада и билијар.
Билијар је игра која почива на принципима математике и физике, а сваки ударац подразумева откривање и формирање одговарајућих углова. Ако ваше дете има проблем са лекцијама из математике или физике, поведите га на партију билијара.
Колико год идеја звучала необично, имаће позитиван утицај на његово учење!
Да тако нешто буде и у нашој школи омогућио нам је ,,Billiard club Balkanic " . Хвала им што су нам омогућили да на један иновативан начин развијамо различите вештине код наше деце.