VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow

 

 

Село Липнички Шор је у области Доњег Јадра, округ подрињски, срез јадрански, општина грнчарска. Село лежи на равници са десне стране пута који води од Лознице према Шапцу. Село је ушорено и подељено на ма(ха)ле.
Из књиге „Рађевина и Јадар“ 
 
 
 
 
Распоред часова Распоред задатака Школски календар

Локација школе

Матична школа се налази у центру приградског насеља Липнички Шор, шест километара удаљеног од Лознице, са десне стране магистралног пута Лозница-Шабац. На истом путу... Више>>

Развој школе

Основна школа у Липничком Шору отворена је у јесен 1944. године. Све до отварања школе ученици са нашег подручја похађали су школу у околним селима ...Више>>

Друга шанса

Свако савремено друштво суочава се са великом одговорношћу да становништву омогући да кроз образовање развије личне, професионалне и социјалне компетенције које су... Више>>
понедељак, 28 март 2022 10:22 Аутор Super User
Информација за родитеље у вези са е-Заказивањем термина за упис и тестирање детета у Основну школу
Упис првака у 2022/2023.школску годину почиње 1.априла 2022.године. Заказивање термина за упис и тестирање будућих првака врши се преко Портала еУправе почевши од 22.03.2022.године. Родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу.
Потребно је да:
-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
-Од понуђених термина Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Приликом уписа није потребно да прилажете документа јер ће их школа прибавити по службеној дужности. Потребно је да приликом уписа саопштите јединствени матични број детета и родитеља и ЈОБ (јединствени образовни број) детета које уписујете у школу . Уношењем наведених података у систем е-упис задужено лице школе ће
моћи приступити упису детета у школу и по службеној дужности прибавити податке повлачењем истих из система евиденција РС а везано за :
-Извод из матичне књиге рођених
-Уверење о пребивалишту
-Уверење о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а)
-Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење уколико је лекарски преглед обављен у систему државних домова здравља.
Напомена 1: уколико је лекарски преглед обављен у приватној или у војној здравственој установи потребно је приложити потврду о обављеном лекарском прегледу детета за упис у школу јер нису унете у систем.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру Канцеларије за информационе технологије и електронску управу позивањем контакт телефона 011/7350 561. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2022. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.
Напомена 3: без обављеног лекарског прегледа није могуће извршити упис детета у школу и тестирање након уписа.