VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow

 

 

Село Липнички Шор је у области Доњег Јадра, округ подрињски, срез јадрански, општина грнчарска. Село лежи на равници са десне стране пута који води од Лознице према Шапцу. Село је ушорено и подељено на ма(ха)ле.
Из књиге „Рађевина и Јадар“ 
 
 
 
 
Распоред часова Распоред задатака Школски календар

Локација школе

Матична школа се налази у центру приградског насеља Липнички Шор, шест километара удаљеног од Лознице, са десне стране магистралног пута Лозница-Шабац. На истом путу... Више>>

Развој школе

Основна школа у Липничком Шору отворена је у јесен 1944. године. Све до отварања школе ученици са нашег подручја похађали су школу у околним селима ...Више>>

Друга шанса

Свако савремено друштво суочава се са великом одговорношћу да становништву омогући да кроз образовање развије личне, професионалне и социјалне компетенције које су... Више>>
druga sansaСвако савремено друштво суочава се са великом одговорношћу да становништву омогући да кроз образовање развије личне, професионалне и социјалне компетенције које су људима неопходне да остваре своје личне потенцијале, право на рад и живе квалитетнијим животом. Неки људи, ипак, пропуштају такве могућности када им се први пут укажу и потребно им је пружити другу шансу касније у одраслом добу.
У оквиру пројекта „Друга шанса“ је од 2011. до 2013. године спроведено Функционално основно образовање одраслих (ФООО) за 4.000 одраслих учесника преко 15 година старости, без завршеног основног образовања и стручне оспособљености.
Наставни програм је распоређен у 3 циклуса, а сваки траје једну школску годину:
први циклус (I-IV разред)
други циклус (V-VI разред), и
трећи циклус (VII-VIII разред и обука за изабрано занимање)
Након успешно завршеног програма ФООО полазници добијају диплому о завршеном основном образовању и сертификат о стручним компетенцијама.
Коме је пројекат намењен:
Пројекат „Друга шанса“ задовољава потребе за знањима и вештинама особа без занимања и квалификација, незапослених, технолошких вишкова, особа са инвалидитетом, етничких мањинских група, жена, сеоског и пољопривредног становништва, особа које се налазе на извршењу казнених санкција, а који су неписмени или немају потпуно основно образовање.
Циљ пројекта:
Општи циљ пројекта је да се изгради модеран систем функционалног образовања одраслих у Србији који ће на ефикасан начин допринети запошљивости радне снаге, као и смањењу сиромаштва, друштвеној кохезији и економском развоју земље.
Наставни програм Функционалног основног образовања одраслих је доступан полазницима и одговора на потребе тржишта рада, у складу са концептом доживотног учења и са нагласком на животне вештине и компетенције.
Резултати пројекта „Друга шанс“ омогућавају да се концепт ФООО као системско решење уведе у укупан систем образовања и васпитања у Републици Србији.